Nieuws

17 november 2021

Vandaag zijn Ravissant en Rookie naar de opfok vertrokken. Komende jaren zullen ze, net als Pura Vida en Punch Line, opgroeien  bij Stal Equus.

20 september 2021

Vandaag zijn Oggy Oi Sina en Nota Bene vertrokken naar hun nieuwe eigenaresse in Amerika. De start van een lange reis die met vlucht en quarantaine zo'n 2,5 week in beslag neemt voordat ze echt bij hun nieuwe thuis arriveren. We hopen komende jaren nog veel positieve updates van beide dames te mogen ontvangen. 

20 augustus 2021

Nota Bene is vandaag geslaagd voor de EPTM en de aansluitende stamboekopname en staat nu in het stamboek opgenomen als elite merrie! Moeder Anne krijgt hiermee ook het predikaat preferent.

 

 

5 juni 2021

Bericht uit Amerika dat de door ons drachtig verkochte merrie Go-Go Sina is bevallen van een mooi en gezond hengstveulen van Emir R en dat moeder en zoon het goed maken.

We congratulate the owners Cloverfield Equestrian Center/Kira Statue!

17 mei 2021

Helaas hebben we vandaag afscheid moeten nemen van onze liefste en eerste fokmerrie Usina M. Usina is 18 jaar in ons bezit geweest en was inmiddels een paar jaar met pensioen. Ze had nog lang, lang over de veulens van andere paarden mogen moederen hier op de wei, maar helaas was haar lichaam op en was het richting haar niet eerlijk om zo door te gaan. 
Een groot gemis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto door Photo by Claes

16  mei 2021

Vannacht is Anne (Tuschinski x Montecristo) bevallen een knap hengstveulen van de hengst Kjento. Voor Anne is dit haar laatste veulen, zij mag bij ons gaan genieten van haar welverdiende pensioen.

4 mei 2021

Tegen middernacht is onze merrie Bonzelma (Uphill x Cabochon) bevallen van een mooi hengstveulen van de hengst Serfaus. Moeder en kind maken het goed.

8 april 2021

Vandaag is lieve, stoere Mazel Tov Sina verkocht aan Jasmijn. We hopen dat ze samen een mooie toekomst tegemoet gaan! 

27 februari 2021

Knappe Nailed It Sina is vandaag vertrokken naar haar nieuwe eigenaren Maikel van Mierlo en Patrick Lemmen. We hopen dat ze een mooie sportieve carrière tegemoet gaat.

3 oktober 2020

Vandaag is Prom King door zijn nieuwe eigenaren van Jan Brouwer Horses opgehaald. Hopelijk groeit hij komende jaren mooi en gezond op tot een goed sportpaard of zien we hem wellicht terug op de hengstenkeuring.

30 september 2020

Go-Go Sina is vandaag vertrokken richting haar nieuwe eigenaren Cloverfield Equestrian Center in New Jersey (VS).
Go-Go is voor 2021 drachtig van Emir R en zal bij haar nieuwe eigenaren ook voor de fokkerij worden ingezet. We hopen nog veel positieve updates over haar te zien en horen.

10 juli 2020

Prom King is geselecteerd voor Veulenveiling Borculo. Anne en Prom King zijn vandaag op de foto- en videodag geweest. Een hele leuke ervaring voor zowel paarden als eigenaren.

29 juni 2020

Super leuk stuk in Bit Magazine over de door ons gefokte Idem Dito (Bodinus x Lux) en zijn eigenaresse Heidi.

17 mei 2020

Vlak voor middernacht is Anne bevallen van een groot hengstveulen van Jameson RS2. Het lijkt een veelbelovend veulen te zijn! We hebben hem Prom King genoemd.


5 mei 2020

Vandaag is MazelTov Sina weggebracht om zadelmak te maken. We zijn heel benieuwd hoe ze het gaat doen!


3 mei 2020

In de middag is Bets (Bonzelma) in de wei bevallen van een levendig een kwiek hengstveulen van de hengst Ferguson. Het veulen heeft de naam Pura Vida gekregen.


30 april 2020

In de nacht van woensdag op donderdag is het 1e veulen van dit jaar geboren. Een mooi hengstveulen van de hengst Ibolensky. Moeder Go-Go Sina (v. Zirocco Blue) en zoon maken het goed.


22 maart 2020

Een nieuwe bewoner op Stal Diefdijk! Dit keer niet een geboorte, maar een zwerver die is aan komen lopen en schijnbaar graag wil blijven.


15 oktober 2019

Duvall doet het goed aan de overkant van de grote plas. Er wordt hard met hem getraind en wij hopen dan ook dat we hem ooit in de Grand Prix terug zien. In oktober nam zijn eigenaresse met hem deel aan een Masterclass van drievoudig wereldkampioen Isabel Werth!

Fantastisch om het commentaar daarvan te lezen:

"BETH COLLE – DUVALL
I think most of us who attended this event would love to take Duvall home, Isabell included. Despite being a bit tense at the beginning, normal for a sensitive horse in a new environment, the 11-year-old Dutch gelding showed great quality and ease to perform all the movements requested. The horse was competed up to Small Tour in Europe before Beth took over the ride a year ago. Isabell emphasized the importance for a shy horse to have the rider inspire confidence. She insisted, too, to keep improving the horse’s quality stride by stride, creating expression, fluidity and cadence to make the judges go up from 6 to 7, from 7 to 8 and, why not, to 9 and 10. It was exciting to watch Isabell supporting and helping to make the pirouettes better with her hand on the croup. At the end of the sessions on both days we saw how she helped the combination develop some really good steps of piaffe, using the whip from the ground."

 

https://www.q-equestrian.com/master_class_with_isabell_wert…

 


26 augustus 2019

De drie veulens heben alledrie het D-OC predikaat gehaald!


16 juli 2019

Drie fokmerries zijn drachtig. Meer informatie over de dracht en uitgerekende datum hier.


2 mei 2019

Om 21:30 is Usina, na nachtenlang het geboorte-alarm af te hebben laten gaan, dan toch eindelijk echt bevallen van een mooi merrieveulen van Blue Horse Zackery. Wij hebben haar Once In A Lifetime Sina genoemd.
Dit was het laatste veulen voor Usina, zij gaat nu met pensioen.


27 april 2019

Vroeg in de morgen is Anne bevallen van een groot, bruin merrieveulen van Habanna. Haar naam is Opportunity Knocks.


25 april 2019

Om 21:30 is Go-Go Sina bevallen van een mooi merrieveulen van Van Gogh. Het is een schimmel en haar naam is Oggy Oi Sina.


9 november 2018

Onze 2 geteste merries Go-Go Sina en Anne zijn beide getest en geen drager van het WFFS-gen. Vooral voor (het veulen van) Anne belangrijk, omdat Anne drachtig is van de hengst Habanna, die wel drager is gebleken.
Omdat van onze andere merries geen DNA meer voorradig was bij het KWPN, volgen die testuitslagen later.


9 oktober 2018

Zowel Nota Bene als Nailed It Sina hebben vandaag hun genoom fokwaarde OC (D-OC) predicaat behaald!


23 september 2018

Het nieuwe hekwerk op het weiland is eindelijk af. Zo'n 400 palen en 3.000 meter planken zijn gemonteerd om een veilige omgeving voor de (jonge) paarden te creëren.


19 september 2018

Laatste scan voor de winter, onze 3 merries Anne, Go-Go Sina en Usina zijn nog steeds drachtig. We duimen voor 3 probleemloze drachten, vlotte bevallingen en veulens in april/mei 2019.


8 september 2018

Een nieuwe aanwinst voor Stal Diefdijk: de merrie Bonzelma


19 mei 2018

Er zijn voor het eerst eendeneieren uitgekomen in de broedmachine. Het zijn 3 donkergekleurde eenden en 1 witte (geel kuiken).


19 april 2018

Vannacht is Usina M probleemloos en vlot bevallen van een mooi merrieveulen genaamd Nailed It Sina (Ice Breaker E.B. x Lux Z).


13 maart 2018

Onze merrie Anne is vannacht is probleemloos bevallen van een merrieveulen van de hengst Daily Diamond. Door haar aftekeningen het het veulen de naam Nota Bene gekregen.


27 januari 2018

Na veel bouwwerkzaamheden en lang wachten op de stalfronten is het zover: de merriebox, veulenopfokstal en zadelkamer zijn klaar. Het zijn fijne ruime boxen geworden van zo'n 28 m2 per stuk.